6 Ağu 2009

Sosyal Mecralarda Sosyalleşmek ( Twitter mı ? FriendFeed mi ? Keşmekeşi )

Dünyada neyse Türkiye'de de aynısı işliyor. Bizden ziyade yurtdışında fişekliyorlar bu siteleri ( özellikle basın – medya ) Bizimkilerde onlardan görüp “onlar haberlerinde kullanıyor bizde hemen yapalım” diye peşlerinden sürükleniyor ( taklitçi bizimkilerin alayı )

Malumunuz yaşı kemale eren Demi Moore ablamız dişçi koltuğuna oturup, dişsiz resimlerini Twitter'a koyarak tüm haber ajanslarına konu oldu. Bununla yetinmeyip ev içinde orasını burasını açıp resimlerini koydu. Gelen yorumlara takmadı bile !

Twitter mi ? FF mi ? derseniz; Twitter aldı başını gidiyor derim. FF bir Facebook olamadı, olamaz gibi de görünüyor. O kadar da şurada burada lanse edilmiyor zaten. Oysa Twitter Facebook'u bile geçebilir. Dünya medyasında sürekli haber konusu durumunda.

İş o kadar ileri boyuta taşındı ki artık tüm bu sitelerdeki üyelikler birbirine bağlanabiliyor. Yani Twitter a birşey yazdıysan anında Facebook ve FF sayfanda da ilişikli olarak çıkıyor. Yazını ( şu an ne yapıyorsun? kutusunu ) herkes anında bütün üyeliğin olan sitelerinde görebiliyor.

Özetle BOKU ÇIKTI diyebilirim, hepsine üyeliğim var ama tek bir satır yazmıyorum inadına ! ( sosyal mecralarda sosyalleşmeye karşıyım ! )

Facebook'un yeri ayrı başladık orda bi kere... ortalama seviyede götürüyoruz. Eş-dost mevcut zaten, tanımadığım adam yok o sebepten.

Ama okuyorum millet napıyor ne yazmış diye. Geyiğin had safhası diyebilirim nerdeyse... Hayatları PC ekranı karşısında geçen insanlar genelde bunlar. Günün her saati her dakikası bir yeni cümle, başlık, yorum mevcut.

DipNot: Erdil Yaşaroğlu hariç; çok kafa adam. Tatilini gün gün geyiğe alarak not düşüyor bu sayfalarda, o güzel mesela. Misal : "Eda Taşpınar denen ikoncan kişiyi gördüm bodrumda, hatun bronzlaşmamış resmen zenci olmuş" gibi notlar düşüyor adam. Keyifle takipçisiyim bu bağlamda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder