13 Ağu 2009

Sen Alaçatı, Ege'ye Yakışan


Çok küçükken gitmişim.. annem hala Aya Yorgi plajı der Çeşme mevzu olunca.. şimdi görse tanıyamaz heralde.. son 5 senede inanılmaz bir gelişim ve arayış içersinde Çeşme.. Bodrum'a rakip, alternatif edilmenin derdinde kimi İstabullularca.. bundan en rahatsız kesimse tabii ki İzmirliler. Hoşnut değillermiş İstanbulluların istilasından.. nasıl hoşnut olsunlar ki; Marmaris, Antalya ve Bodrum'un durumu ortadayken.. Mikanos'a gidenlerden veya resimlerde gördüğüm kadarıyla Yunan Adaları'na çalan bir havası var Alaçatı Çeşme'nin.. İzmirlilere de bu yakışırdı.. Kıskanıyoruz sırf bu yüzden İzmir'i, tüm sayfiye ve yazlık mekanlara 1-2 saat uzaklıkta..

Alaçatı'nın sokaklarında gezerken ki o bakirliği, temiz insanları ve Ege'ye yakışan şirin mimarileri görmek büyük keyif.. dahası Ilıca, Aya Yorgi, Altınkum (Kum Beach).. sevdik - seviyoruz Çeşme'yi.. yaz kış ayırt etmeyebiliriz, sebebi Fahri'nin Yeri'nde yenilesi lezziz karidesi olabilir ya da Köşe Kahve'de bir yudumluk huzur.. belki de Elif Şafak'a rastlarsın..

Güzel şeyler hep uzak mıdır insana,
ya da uzaktaki güzel mi gelir hep?

Köşe Kahve (Alaçatı)

4 yorum:

  1. köşe kahve limonlu mereng 1 numara

    YanıtlaSil
  2. Fahrinin yerindeki karides ve midye şiş'in hala tadı damağımada!
    Bence Türkiye'nin en güzel denizi

    YanıtlaSil
  3. Bu sene gidemedik, o zevkleri tadamadık, pek özendik pek aklımız kaldı ama napalım kısmet değilmiş... Önümüzdeki yaza inşallah...

    YanıtlaSil
  4. 1978 de gittim fevkalede bakir bir köydü öyleki balıklarla yüzüyordun

    YanıtlaSil