23 Ağu 2009

Inglourious Basterds


Öyle ki yönetmen koltuğunda Quentin Tarantino, başrolde Brad Pitt var.. Son zamanlarda izlediğim en iyi vizyon filmlerinden biri.. bir Full Metal Jacket, Snatch, Fight Club ve Kill Bill tadında.. benzer değil ama farklı bir etki.. çoğunda B.Pitt'in veya Tarantino'nun olması tesadüf olmasa gerek..

Filmde öne çıkan bir isim var, neredeyse B.Pitt'den daha fazla görüyoruz O'nu.. Viyana'lı aktör Christoph Waltz, çok iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim.. özellikle filmin başında..
Prison Break'teki T-Bag, Lost'taki Benjamin Linus tadında, sevdik bu kötü adamı da..

Tek dikkatimi çeken eksik; bir hata belki de, Hitler'in arkasındaki siyasi harita.. Yıl 1941 Türkiye'nin yerinde neden "Otmanien" yazıyor.. bilen varsa paylaşsın..

filmden öğrenilen; Almanlar elle "3" ü nasıl farklı gösterirmiş.. (baş, işaret ve orta parmak ile)

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0361748/

3 yorum:

  1. Biz de çok beğendik filmi. Tarantino nasıl bir adam, nasıl bir ruh haline sahip ve fantazilerini nasıl bu kadar çarpıcı bişekilde insanlara sunuyo anlamak güç. Waltz'a hayran kaldık desek yalan olmaz. bu arada harita benim de dikkatimi çekti, Cenk'e sordum Almanca'da Osmanisch olarak geçtiğini söylüyo, bilemedim...

    YanıtlaSil
  2. http://www.imdb.com/title/tt0361748/goofs

    Factual errors: During Hitler's first appearance we see a map of Europe and where Turkey is supposed to be, reads "Otmanien". Ottoman empire collapsed in 1923 and Turkey was established in that region, approximately 20 years before when this movie is supposed to be taking place.

    YanıtlaSil
  3. Kisacasi ve ozcesi, Amerikalilarin %80'i gibi,Tarantino'nun da hic tarih bilgisi ve de yabanci dili yok. Tabii ki Osmanli demek istiyor ama Osmanlinin Almancasini bile bilmiyor. Yani bir degil iki yanlis yapmis....ve de affedilemez bir yanlis. Pes dogrusu ! Turkiye'yi hala Osmanli saniyor.Hadi cahilsin,insan bir film yaparken, arastirma yapmaz mi, boyle ciddi bir hata yapmamak icin..Tabii ki, Turkiye sozkonusu olunca, kimsenin umrunda bile degil. Hala, Amerikalilar Turkiye'yi geri,carsaflar icinde kadinlarin gezindigi bir Orta Dogu ulkesi olarak biliyor. Yetmezmis gibi, "Midnight Express"de gosterilen, insan haklarinin olmadigi cagdisi bir ulke olarak taniyor. Amerikalilara, bu filmin Turkiye'ye dusman Ermenilerce yaptirildigini, oyuncularinin hepsinin Ermeni oldugunu, ve de bir Kuzey Afrika ulkesinde cekildigini anlatmak olanaksiz.

    YanıtlaSil