1 Ağu 2009

Vatan Sevdası ve Komplo Teorileri...

( ...biraz da siyaset / n'olcak bu memleketin hali.... )

Aslında "biz bunları zaten biliyoruz" ve aynı zamanda bir o kadarda "tepkisiz-hareketsiz" bir hikaye bu. Bu akşam Halis Toprak'ın Fox Tv de canlı konuk olduğu programı izlerken, 17 lik kızla evlenmesi dışındaki TMSF ile ilgili olan, özellikle yerli sermayedarlara ait bankaların nasıl tek tek ele geçirilip yokedildiğini anlattığı konular daha çok ilgimi çekti; Yine ne dolaplar dönmüş dedirtti. (bir sigara yakıp başlıyorum yazımı yazmaya: gece, monitör ışığı ve sigara dumanı eşliğinde )

Sıradan vatandaş; derinlemesine okumayan, araştırmayan, gördüğüyle çevresinden duyduklarıyla ve sağolsun internet paylaşımları ile yetinen bir nesil haline geldi. Kendimi de onlardan ayrı yere koymuyorum. Üniversite yıllarında, öğrenciyken daha ilgili oluyor insan ama iş hayatına atılınca biraz pasifleştiğimiz kesin. Yazacaklarım sıradan vatandaş olarak gördüklerimi algıladıklarım üzerine...

Özal'ın ölümü ( öldürülüşü ) aslında birçok bitişin başlangıç noktası gibi görünen bir olay. Tabii ki öncesinde de bin türlü numara dönmüştür yurdum toprakları üzerinde ancak bana göre bugün gelinen nokta için milât olarak görünen bir durum. Belki başlangıçta taraf olup sonra taraf değiştirdiği içinde olabilir ama bu toprakları ve bu topraklarda yaşayanları seven "vatan sevdalıları"ndan biri olduğu - bugünkü yöneticileri gördükçe daha iyi anlaşılıyor - kesin olarak görülebilir.

Gidenler-Kalanlardan sonra görünen o ki;

- Vatan sevdalısı olan birçok kişi ortadan kaldırılmış
- Yerli sermaye bitirilmek için düğmeye basılmış ( ki burda Mehmet Emin Karamehmet'i takdir etmek lazım bu savaşta bir nebzede olsa gücünü koruyabilmek için oldukça zekice manevralar yaptığını şimdi şimdi görmekteyiz )
- Yerli kaynaklar, fabrikalar ve şirketler yabancıların eline geçmesi için satılmış ( bankalar, devlete ait telekom şirketleri, kamu hizmetleri, doğal kaynaklar vs )
- Dediklerini uygulayan yöneticiler devletin başına getirilmiş ( küçük işlerle işimiz yok, alın size güç, çevrenizi nemalandırın kafanıza göre takılın, biz büyük işlerin peşindeyiz misali ruhları satın alınmış / geceleri rahat uyuyorlardır herhalde )
- Son olarak gelişmelere ciddi tepki verebilecek kişiler pasifize edilmiş

Şimdi kürt açılımı konuşuluyor, bu kadar "aleni" ve bu kadar "olağan". Eyalet sistemi deniliyor, terör örgütü muhattap alınsın deniliyor ve bunlar meclis çatısı altında gerçekleşiyor.

Geriye yapacak ne kaldı ;

Bunları yaşadıkça görüyor olacağız ama asıl önemli olan bu topraklarda yaşayan insanların bu gelişmeleri izlemeye ne kadar devam edecekleri. Aslında bu şekilde tepkisizlik daha hayırlı görünüyor yoksa çok canlar yanacak gibi ( iç karmaşa, iran benzeri olaylar ve kaos ).

Belki de istenilen bu, daha daha ileri gidip artık tepkiyi görmek...

Tepki yoksa zaten yola devam....

Not : Sertab Erener'in göbeğini de yazıcam bir sonraki yazıda...

1 yorum:

  1. iste mechul yazar.. kim acaba?
    sertab2in yazisini da merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil