8 Eyl 2009

Son Dakika!


Başlık merak uyandırdı değil mi? Geçin efendim, önemli değil. Hatta isterseniz hiç okumayın, gerçekten önemli bir şey değil. Aşağıda yazacaklarım sadece bu paragrafın ve başlığın önemsizliğine bir gönderme.


Bir haber kanalını, herhangi bir saatte, yarım saatliğine dikkatli bir şekilde izleyin. Sayın bakalım kaç tane flaş patlıyor. Kırmızı ya da sarı, en göz alıcı şekilde, büyük puntolarla. Son Dakika! Son Durum!

Ne oluyoruz? Bir durun. Gün bitmiş, evimize çekilmişiz. DİNLENİYORUZ! 5 dakikada bir ekran parlıyor. O buna şunu demiş. Şu bununla toplanmış. Orada bu olmuş, 1 kişi ölmüş. Tamam haberdir bunlar, ama yarını bekleyemeyecek haberler midir? Haber bültenini bekleyemeyecek kadar mı önemlidir? Olmazsa olmaz, hemen öğrenmemiz gereken o son dakika haberlerinin kaçının ertesi günde izi kalır? 2 gün sonra kim hatırlar? Kaç tanesi gerçekten flaş gelişmedir?

Önemli midir bu son dakika haberleri, yoksa dikkatleri üzerine çeken haber kanalını mı önemli yaparlar? Bir koşturmadır gidiyor, bu koşturmanın temposunu medya belirliyor. Neye, ne önemi vereceğimiz bilinmezliğinde, reyting güdüsü ülke gündemini belirliyor. Nefes almadan, anlamadan tartışmalar başlıyor. Olması gereken gerçek gündemimiz ve huzurumuz yaratılan bu bilgi çöplüğü içerisinde kaybolup gidiyor.

Cidden, dinleniyor muyuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder