24 Tem 2009

Yeni Şehir Eskişehir

Uzun zamandır Eskişehir'e gidenlerden duyuyordum şöyle güzel böyle güzel diye.. ne kadar güzel olabilir ki diyordum içimden.. öğrenci şehri olarak bilirim ben Eskişehir'i.. hiç gitmedim hayatımda ve annemin anneannesi 101 yaşında, dedesi 106 yaşında eski subay Mustafa Dinçtürk ve hala hayattalar!..O'nun da babası Selanik baş müftüsüymüş.. dipnot.. neyse soyağacı böyle uzar gider dönelim esas konumuza..

Helal olsun adam götürüyor mötürüyor ama çalışıp bir şeyler de yapıyor devri çoktan kapandı. Hala kapanmadığını düşünenler, bu devran böyle gelmiş böyle döner sananlar, Yılmaz Büyükerşen'i örnek olarak alıp yemeden de bir şeyler yapılabileneceğini görsünler..
www.eskisehir-bld.gov.tr

Eskişehir'in bir Avrupa şehrinden ne farkı kaldı. "
Durmak yok yola devam" dediğin zaman böyle devam edeceksin, tersine değil. "Sen Domalan'sın, Sen İstanbul'sun" büyük düşün gibi şaçma vaadler vermeyeceksin..

Artık Eskişehir'in de ortasından tıpkı Paris ve Viyana'daki gibi plajlar geçiyor. Ama o ülkelerin plajlarından denize girilmezken Eskişehir'de giriliyor.. Olmaz diye bir şey yok. Türkiye'de bozkırın göbeğinde tıpkı Paris gibi, Venedik gibi bir şehir var. Üstelik denizi olmayan o şehre plaj bile yapıldı. Denizi olmayan Eskişehir'in artık açık olimpik havuzu ve yüzlerce vatandaşın aynı anda güneşlenebileceği kumsalı olan yapay plajı oldu. Bozkırın ortasında açılan plaj ve havuzun Türkiye'de benzeri yok, dünyada da eşine ender rastlanır..

1 yorum:

  1. meyve veren ağaç taşlanır...

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12384521.asp?gid=229

    TBMM Çevre Komisyonu Başkan Vekili ve AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'ün kendi internet sitesinde Eskişehir'deki yapay plajın yüzmeye kapatılmak istemesine Eskişehirliler tepki gösterdi. Kent sakinleri plajın kapatılmamasını isterken, ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, plajdaki suyu sürekli tahlil ettiklerini söyleyerek, “Suyumuz temiz” dedi.

    YanıtlaSil