29 Tem 2009

3G


3G'de şafak doğan güneş, 3G ile hayatımızda ne değişecekmiş? 2. nesilden şikayetciyken 3. nesli kaldırabilir miyiz?

Bir millattır bence cep telefonu ve internetin hayatımıza girmesi.. bir on sene önce parmaklarımız acırdı o yeşil ekran üstünde siyah-gri mesajları yazacağız diye.. bakmadan yazar hale gelmiştik ( ellerini bırakarak yazanlar bile duydum :P ).. çağrı bırakmalar-aklımdasın.. "nasıl telefonunun şarjı biter!" aynı zamanda icq, mirc ve adsl ile birlikte görüntülü chat.. hoş anılar olarak kaldı derken . . .

Şimdi ikisinin gücü tamamen birleşiyor.. eminim kızlar daha çok seviniyordur.. ilk fırsatta doğum günü hediyesi veya sevgililer gününde alınası hediye olacak 3G'li cep telefonu.. akıllı adam veya çapkın adam 3G telefon kullanmaz tripleri yapan olacaktır ama nereye kadar.. adamı uğraştıracaklar.. kamerasına kalem sokanlar, "aşkım elektrikler gitti, ben seni görüyorum devam et sen.." ya da "kameranın müşürü yanmış.. meme yapmış.." türlü türlü bahaneler.. eskiden böyle miymiş (?)..

Bir de komik anılar olacak elbet, Avea güzel bir reklam yapmış; kızın telefonunu karıştırırken aniden babası karşında.. veya en yakın arkadaşın arayacak; kız bi yerden tanıdık geliyor ama dönüp bakamayacak arka masasına.. seni arayacak "olm bak bakiim arka masada ki benim eski manita değil mi, ben dönemiyorum şimdi arkama?"

İşin birazda ciddi tarafını ele alalım, neler değişecekmiş gerçekten;

örneğin, 3G teknolojisine uyumlu üretilecek Sim kartlı buzdolaplarıyla cep telefonundan buzdolabında kaç paket süt kaldığı görülecek, buna göre eve gelmeden markete uğranacak.. ayrıca, rutin iş toplantılarının büyük bölümü görüntü teknolojisi sayesinde video konferans ortamına kayacak.. öğrenciler, mobil cihazlarıyla uzaktan dersleri takip edebilecek; doktorlar hastalarının tedavilerini cepten izleyebilecek (miş).. gerek var mıydı?

Bunun yanında mevcut standart bilgisayardaki adsl hızının 72 katına ulaşılacakmış.. yani çok daha hızlı.. bu da kesintisiz görüntülü iletişimi mümkün kılacak.. yani 2G'deki sesli konuşmanın yanı sıra karşınızdaki kişiyi canlı olarak görerek de sohbet edebilecekmişiz.. bi kere buna pek inanasım gelmiyor zaten Turkcell başta olmak üzere rekabet bahanesiyle kıvırmaya başlamış.

Bir de 3-4 dakikada bir film indirecekmişiz, şunu belirtelim öncellikle; biz korsana karşıyız.. hayatta öyle indirme bindirmeyle işimiz olmaz.. biz bu maçları izleyelim yeter, Digiturk'le anlaşma yapılmış fakat bu sadece Turkcell'lilere özelmiş tabii ki... göreceğiz...

1 yorum:

  1. avea reklamı harika olmuş.
    3g ile artık işin suyu çıktı sonumuz hayrola

    YanıtlaSil