19 Tem 2009

Burgerciler

Geçenlerde en iyi burgerciyi konuşuyor, tartışıyorduk.. bizimkilerin Yılmaz Büfe (Etiler).. Dükkan Burger (Cadde-Bebek-Alaçatı), Jburger (Caddebostan) ve galiba en iyi burgerci bana göre; Burger Bar.. 2 kere tatma şansım oldu ikisi de gayet lezizdi..mekan Reşitpaşa'nın sapa bi yerinde.. içi çok büyük olmamakla birlikte birazda yol üstü.. evvel zamanı yemek kültüründen yoksun birisi olarak derin yorumlamaya giremiyeceğim..
eksi sozlukten kopya yorumlarla tamamlayalım..

fast food değiliz diye bas bas bağırıyorlar, fiyatları da fast food değil zaten. ama o kadar güzel hamburger yapıyorlar ki. jack daniel's soslu original dana bacon cheesburger'i 14,5 ytl olsa da, inanın
değiyor. patates kızartmaları da olağanüstü ve çok. 2 kişi bir patates kızartmasını zor yersiniz.
diyetteyim derseniz pita menüleri de var, bunlardan portakallı tavuk teriyaki tadını damağınızda bırakacak bir tada sahip. salatalarını hiç denemedim, kızartmalarda çıtır hellim peyniri de çok iddialı. kötü yanı, 30 ytl falan tutuyor hesap. sadece patates kızartmasını yiyeceğim derseniz 5,5 a da kurtulabilirsiniz.

. . .

istanbul'da hamburger yemek istiyorum diyenlerin daha önce tatmadığı bir lezzet mekanıdır. küçük ama şık tasarımıyla reşitpaşa girişinde bulunan restoranına reşitpaşa minipüsüne: minibüs binerek hop diye gidebilirsiniz. hamburgerini midenize indirip bir de dünya güzeli patateslerini yedikten sonra 'daha neye saldiriiim ulan' bakışlarınızı** fırlatmanız mümkündür. burger king'in mcdonald's'sın dandik hamburgerleinden bıkanlar için iyi bir seçimdir. güleryüzlü garsonları da ayrı iyi hissetmenizi sağlar.

istanbulun en güzel diğer hamburgeri için:
(bkz: j burger)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder