29 Tem 2009

Schumacher Geri Mi Dönüyor?


Bu manşeti 2007 ya da 2008 sezonunda görsem çok heyecanlanırdım. Futbol fanatiklerinin sevgi ve sevinç ritüeli olan tura çıkmak eyleminde bile bulunurdum. Gün bugün olunca ve aradan ciddi bir zaman geçince, manşetin etkisi ufak bir tebessümde kalıyor.

Olasılık haberini ilk duyduğumda ve daha sonra güvendiğim kaynaklardan doğrulattığımda verdiğim ilk tepki "mantıklı" demek oldu. Massa'nın geçirdiği feci kaza ile sezonu kapatmış olması, Ferrari takımı için 2009 sezonunun başlamadan biten bir angaryaya dönüşmesi, taşların Schumi geri dönmeli şekilde yerine oturmasını sağlıyor. Konuya başka bir taraftan bakacak olursak da, sportif olarak başarısız bir sezonu reklam ve pazarlama açısından şova dönüştürme şansını kullanmak Ferrari için önemli olacaktır. Tribünlerdeki seyirci sayısı ve reytinglerdeki dramatik düşüş, bu dönüş senaryosunun gerçekleşmesini en çok Bernie Ecclestone'nun isteyeceğini de aklıma getiriyor.

Yıllardır Ferrari için yetiştirildiği konuşulan Vettel'in, bu sezonun flaş takımlarından Red Bull'u bırakıp Ferrari'ye gelmesi ve sürücüler klasmanındaki 3.'lüğünü tehlikeye atması beklenecek bir gelişme değildir. Sezonun kalan 7 yarışında da test pilotları Luca Badoer ve Marc Gene ile yarışmak ne Ferrari takımı ne de taraftarları için tatmin edici olacaktır.

Her ne kadar yukarıda çizdiğimiz yolların tümü Schumi'nin 2009 sezonunu Ferrari için tamamlaması gerektiğini gösteriyorsa da, bunun çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Büyükçene bir Michael Schumacher fan'ı olarak, yetersiz araç, adaptasyon ve kondisyon üçgeni içerisinde efsane'nin başarısız olma tehlikesini göz ardı edemiyorum. Bunu yaşamak istemiyor ve Schumi'nin böyle bir tatlı kumara kalkışmayacağını umut ediyorum.

2 yorum:

  1. BMW de sene sonunda çekiliyor Formuladan.Schumi'nin katılması onun kariyeri açısından biraz Jordana benzemesine yol açabilir her ne kadar en iyi olsada arabanın pek iyi olmadığı için yarışlarda başarılı olmama ihtimali yüksek.F1 da bakalım ilerliyen senelerde neler olacak.

    YanıtlaSil
  2. evet geri donuyorrrr!!!!

    YanıtlaSil