28 Tem 2009

İstanbul, seni senden iyi tanıyanlar...


Masada memleketi kurtaran bir millet olarak zaman zaman iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırdığımız da oluyordur elbet.. şu güzel ülkemizin tanıtımını yapamıyoruz.. elalem ne güzel reklamlar, billboardlar yapıyor, hazırlıyor diye dövünürüz.. itiraf ederim ki hiç birimiz İstanbul'a gelip fellik fellik gezen turistlerden daha iyi tanımıyoruz güzel tarihi "şehr-i İstanbul"umuzu.. o herşeyin ve tüm sorunların altında aradığımız Amerikalılardan bir tanesi; ABD’nin en popüler sabah haberleri olan “The Today’s Show”un sunucusu Matt Lauer, geçtiğimiz sene Mayıs ayında İstanbul’dan yapmış olduğu 2.5 saatlik canlı yayınla ABD’lileri Türkiye’ye hayran etmiş.

video 1
video 2
video 3

(eski-yeni daha fazlasını, videolari izlerken sol taraftaki konsolda bulablirsiniz.)

Sutanahmet Camii, sema gösterisi, Kapadokya gibi konulara geniş yer verdikten sonra NBC’nin telefonları kilitlenmiş. Milyonlarca Amerikalı Türkiye’ye seyahat etmek istediklerini söylemişler.

Türkiye’ye turist sayısının artmasını sağlayacak bu tanıtımın arkasındaki isim ise NBC ‘nin Türkiye temsilcisi gazeteci Aziz Akyavaş'mış. Yaklaşık beş yıldır programın İstanbul’dan yapılmasını sağlamak için NBC yöneticilerine ısrar eden Akyavaş, organizasyonun kusursuz olmasını sağlamış.

Bizler de en azından bu videoyu Facebook ortamında paylaşarak ufak da olsa bir katkıda bulunabiliriz..
http://www.facebook.com/video/video.php?v=219190820173&ref=nf

2 yorum: