13 Nis 2010

3 Büyüklerin Hakem Maduriyetleri

Söylenecek çok şey var ama kısa tutmaya çalışacağım. Neden 3 büyüklerin her kaybettiği puandan sonra başkanı veya bir yöneticisi çıkıp hakkımızı yedirmeyeceğiz, hakemler ve federasyon kiminle uğraştığının farkında değil açıklaması yapma gereği duyuyor? Yaptıkları yanlış transferlere harcadıkları milyonlarca doları gizlemek için mi, kendi hatalı yönetim kararlarını gizlemek için mi, çoğunluğu yetenekli ama eğitimsiz (futbol zekası ve futbol için gerekli olan eğitimden bahsediyorum; yanındaki yabancı futbocu ile anlaşabilmek için yabancı dil bilmek, sporcu sağlığı açısından neler yapması, neler yapılmaması gerektiğini bilmesi gibi) futbolcularının ruhsuz oyunlarını veya basit hatalarını kapatmak için mi, yoksa sadece diğerleri yaptı sonra bize olanlara bak hakemleri bizde etki altına alalım bari mantığıyla mı yapıyorlar?


Bu konuda eminimki 3 büyüklerin hakem hataları ile kazandıkları puanlar kaybettiklerinden çok ama çok daha fazladır. İstedikleri kadar hepsi çıkıp barkovizyonlar kurup tek tek pozisyonları göstersinler, kimse beni inandıramaz hakem hatalarının 3 büyüklerin aleyhine olduğuna.

Her spor dalında kazanan tek bir tane olacağından, kaybetmenin sporun bir parçası olduğunu, kaybedenin kazananı alkışlaması gerektiğini Türk insanı öğrenmek zorunda! "Yenilsende yensende taraftarın senle" tezahuratları yapıp ardından 2 kötü sonuç sonrası futbolculara küfür, hakemlere aşağılama, yöneticilere istifa istekleri yapmaları kadar saçma bişey olamaz bence (bu konuda başlı başına bir yazı zaten o yüzden fazla girmeyeceğim taraftar psikolojisine. bu arada benimde bir taraftar olduğum taraftar kelimesinin anlamı: sözde ölümüne bağlı oldukları takımda o sporu yapamayacak kadar kabiliyetsiz insanların kabiliyetli olanları eleştirme hakkını kendisinde bulması için kendi kendine verdiği yetki demek bence. Eleştireceğine daha iyisini yapabiliyorsan çık sen yap!). Boston Red Sox 86 yıl şampiyon olamadı ama her sene full kapasite oynadılar maçlarını. 3 büyüklerin 86 yıl şampiyon olmadığını düşünün ve maçlarını kaç kişiye oynayacaklarını. Kimse anlatmasın bana nasıl taraftar olduğunu çünkü Türkiye de taraftarlık yanlış yapılıyor, yanlış algılanıyor. Sonuç olarak bu taraftar baskısından korkan ezik başkanlarında dönüp suçu hakemlere bağlaması kadar ödlek ve kolay bi yöntem daha olamaz.

Buna dur demesi gereken tek ama tek bir merci var: Futbol Federasyonu. NBA'de hakemler hakkında iyi yada kötü bir açıklama yapmak tamamiyle yasak. Yiyorsa yapın, alacağınız cezadan canınız öyle bir yanıyorki bir daha ağzınızı açmadan 3 defa düşünüyorsunuz.

Bence Sonuç:
1) Futbol bir spor dalıdır ve kazanan sonuçta bir tane olacaktır. Kaybetmeyi hazmedemeyenler bu spor dalının hiçbir yerinde olmaya hakkı yoktur.
2) Hakemlerde insandır, hata yaparlar. Ağlamayı keseceksin, yapılan hatalarıda yenecek güçte olacaksın. Çıkıp rakibide yeneceksin, hakem hatasınıda.
3) 3 büyüklerin yöneticileri hakem hataları hakkında ağlamayı kesip adam gibi yöneticilik yapacaklar.
4) Federasyon seçim korkularını bırakıp hakemler hakkında konuşan her yöneticiye inanılmaz cezalar verecek.

Saygılarımla,
ABT

1 yorum:

  1. sunu hatirliyorum direk alakali degil fakat yakin; eskiden herkes alkollu araba kullanirdi ya da kimse emniyet kemeri takmazdi.. cezalar artinca neredeyse yok denecek kadar azaldi.. NBA deki gibi yaptırımlar buyuk olabilir.. bir diger cagrisim yapan ornekte 90 dunya kupasinda Almanya'nin tartismali penaltisiyla kaldirdigi kupa.. ya da 66 da Ingiltere Almanya macina cizgiyi gecti mi gecmedi mi tartismasi... birakin hakemleri atin 2-3 tane hakemi de yenin... baska zamanlarda 3 buyuklerin hakemi de yendik beyanatlarini da biliriz... netice olarak dogru bi yazi olmus.. daha da genisletilebilir.. cagdasca rekabet etmesini laf yemeyi sokmayi ogrenmeliyiz..

    YanıtlaSil