6 Oca 2010

Hıncal Uluç'un Twitter'la derdi (!)

Twitter teşhircileri..
İdil Demirel harika bir söyleşi yapmış, dünkü Günaydın'da.. Ruhsal Tedavi Uzmanı Çağatay Öztürk ile Twitter'i konuşmuş.. Öztürk de çok çarpıcı açıklamalar yapmış.. "Ben söylemiyorum.. Amerika'da katıldığım bir kongrede, dünyaca ünlü uzmanlar söylüyor" diye..
Geçen yıldan beri dünyada bu Twittircilerin sayısı 1500 misli artınca, ruh sağlığı uzmanları "Ne oluyoruz" diye toplanmaya başlamışlar..
Toplantılarda ortaya çıkan sonuç..



"Twitter yazanlar teşhirci.. Okuyanlar röntgenci.."
Amerikalı ünlü Psikolog Abraham Maslow "Çocukluklarında anne ve babaları ile yanlış ilişkiler kurup kişilik sorunları ile büyüyenler, twitter gibi sanal ortamlarda kendilerini var etmeye çalışırlar" demiş. "Böyleleri etraflarında bir ortam yaratıyorlar ve bir yere ait olma içgüdülerini tatmin ediyorlar.."

Dahası.. Freud'un Kastrasyon Kompleksi.. Özelini mahremini herkese açanlar, penislerini (Serdar Turgut'un alanına girdik işte) kaybetme kompleksinin bir uzantısını yaşayanlarmış..

Daha da dahası..
Twitterciler teşhirci ya.. Yaşlandıkça teşhir ettikleri şeyler birer birer ellerinden gidiyor ya.. Teşhir edecek şeyleri kalmıyor.. Bu da onları ruhsal olarak ölüme yaklaştırıyormuş..

Özet..
Twitter saplantınız varsa, bir ruh doktoruna acilen görünmenizde yarar var!..


2 yorum:

  1. bir konu ancak bu kadar saptırılabilir. saptırma içgüdüsünü nasıl açıklayacağız? açıklarım bi şekilde ama uzun olur. bir ara dost meclisinde değinelim bu konuya.

    ayrıca daha önceki sanal sosyal ortam muhalifi yazıyı da beğenmedim. kısır, tek düze, tek bakış açılı.

    beğenmedim. ama beğenmediğimizi belirtecek bir imkanımız yok. eğlenceli, etkileyici veya ilginç bulmak durumundayız yazıları.

    moderatör olaya el at!

    mertol senin twitter hesabını kapatmanı da beğenmedim.

    YanıtlaSil
  2. burada herkes istediğini yazıp söyleyip, veya paylaşabilir... bizler yazar değiliz, hoş yazar olmak hiç de kolay değilmiş zaten..

    twitter zaman kaybıdır diyorum.. ya da geçici bir heves... hıncal biraz abartmış ama.. Hıncal Uluç işte... arda messi den 50M € daha pahalı.. ordan döndür hesabı...

    stop twitter... twitter stop!!!! it's killing the time....
    http://theoatmeal.com/comics/twitter_stop

    YanıtlaSil