24 Kas 2017

Viski


Sevgili Ozan ve Arzu ile Moda Deniz Kulübü'nde katıldığımız Mehmet Yalçın'ın "Viskinin Tadına Yolculuk" gecesinden.



Mehmet Yalçın :

"Moda Deniz Kulübü'nde 50'yi aşkın viskisever kulüp üyesiyle buluştuğumuz "Viskinin Tadına Yolculuk" etkinliğinde sıkı bir palet tadıldı. 8 örnek arasından en iz bırakanlar ise Aberlour'un fıçı sertliğindeki 60.7 derecelik a'bunadh'sı ile Chivas Regal'in 5 ayrı yıllanmış malt viskisinden harmanladığı "malt harmanı" Ultis oldu.
Keltçe'de "orijinal" anlamına gelen a'bunadh, sertliğiyle resmen şakaklarda hissedildi. Adını Latincedeki "ultimate" ile "fortis" kelimelerinin birleşiminden alan Ultis ise adeta bir "sıvı ipek"ti..."


Benimde bu tadımda favorim ilk defa tattığım bir single malt olan SCAPA idi.. e üzerindeki A harfinin bir yelkenli olmasının etkisi var mıdır bilinmez... 1 numaralı tadım olan Glenlivet'e ise single malt'a giriş 101 diyebiliriz. Fakat 3. numaralı 60 derecelik Aberlour'u Ozan'ın deyimiyle o gün 5 milyon dolar gibi bir kayıp sonrası bir sindirme niyetiyle içebilirsin. Benim bu ilk defa deneyimlediğim tadımdaki favorilerim aşağıdaki mönüde gözüken 8 viski arasında; 2 Scapa, 3 Aberlour ve 8 numara Chivas Ultis oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder