26 Tem 2012

ORION'dan...

“Aşağı Yarışları” 2012 / 13-22 Temmuz

Bu yıl ORION ekibi olarak ikincisine katıldığımız ve Aşağı Yarışları olarak adlandırdığımız; Deniz Kuvvetleri Kupası, DEYH (Astaş-Doğu Ege Yelken Haftası) , Palmarina Kupası ve son olarak AMEX Turgutreis Cup’tan oluşan  toplamda 8 yarışa katıldık.

13 Temmuz günü saat 16:00′da Çengelköy önlerinden başlayan ve bitiş noktası Çeşme olan 270 millik rotada toplam 28 IRC 1 teknesi mücadele verdi. Bu ilk büyük yarış öncesi başta Vedat Çalık, Tolga Köse ve Serhan Burcu gibi önemli eksiklerimiz vardı, ne var ki son anda 11 kişilik bir kadro ile skipper’ımız Vedat Çalık idaresinde bizler de saat 16:00′da büyük yarış “start’ında” yerimizi aldık.  Bu yıl yarış boyunca rüzgar, ekipleri bir an bile yalnız bırakmadı. Geçen yıl 42,5 saatte tamamladığımız bu yarışı bu defa 33 saat 10 dakikada bitirdik, fakat yarışı 19. sırada tamamlayabildik. Geçen sene aldığımız 12.lik ilk yarışta hayal kırıklığı yaşamamıza sebep oldu.



DEYH dahilinde 17 Temmuz Salı günü Çeşme’de iki koy içi yarışına katılarak 19 tekne arasında 6 ve 8. olduk. Bu yarışın son ayağı olan Çakabey 931‘e ise ekipten 3 kişi yoksun 8 kişi olarak katıldık. Çakabey 931 yaklaşık 100 millik rota ile Çeşme-Bodrum arasında 18 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti. Yarıştan bir gün önce ulusal televizyon kanalları bile yarışın gerçekleşeceği parkurda fırtınaya dikkat çekiyor ve özellikle yelkencilerin dikkat etmesi gerektiğini belirtiyordu. Biz de geçtiğimiz sene 15-20 knot esen rüzgar ile geride bıraktığımız Furni Boğazı’nın bu sene gerçek yüzünü göstereceğini tahmin ediyorduk. Ne var ki; 30-35 knot esen havada çok güzel bir start vermiş, Furni Boğazı’na kadar ortalama 14-15 knot ile seyrimizi gerçekleştirmiştik. Tam bu sırada Sisam Adası önlerinde 20-25 dakika kadar havasız bir çukurda kalmamız, belki de bu yarışta skipper’ımız Vedat Çalık’a doğum gününde bir derece hediye etmemize mani olmuştu. Furni Boğazını geçer geçmez havanın 37 knot’lara kadar çıktığı yerlerde ise bu sefer daha önce Ataköy’de ulaştığımız en yüksek hız olan 18,2 knot’lık rekorumuzu 19,6 knot’a taşımamıza yardımcı olmuştu. 10 saat 51 dakikada tamamladığımız bu seyirde 10. olup, DEYH genel sıralamayı da geçen sene ki gibi 9. olarak tamamlayabildik.

Sıra gelmişti TAYK Trofesi’ne dahil Büyük Yarış’ın son ayağı olan Palmarina Kupası’na. Bu sene ilk olarak düzenlenen coğrafi rotalı yarış 20 Temmuz Cuma günü gerçekleşti. ORION 16 tekne arasında düzeltilmiş zamanda 7. sırada yer aldı. Böylelikle trofede derece hedefleyen takımımız, 5 yarış sonunda genel klasmanda 4. sırada yer almış oldu.

Aşağı yarışlarının sonuncusu ise AMEX Sailing Regatta Turgutreis Cup idi. 3 ayaktan oluşan yarışın ilki Yalıkavak-Didim arası 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti. ORION bu yarışı 23 tekne arasından 4. olarak bitirdi. Ertesi gün 2 yarış yapıldı; Didim-Turgutreis rotalı ve 2 turdan gerçekleşen sosis rota yarışların sonucu genel sıralamada Turgutreis Cup’ı 11. olarak tamamlayıp bu seneki mücadelemizi tamamladık. Ekip olarak istediğimiz ve beklediğimiz sonuçları elde edemememize rağmen bir çok eksik yönümüzü tespit edip tecrübe edindiğimize inanıyoruz. Bu seneki mücadelemizi tamamladık derken bunu belki de Güney için bile söylemek yanlış olabilir; nitekim ekip olarak aldığımız sürpriz bir kararla bu sene 8-9 Eylül tarihlerinde Göcek’te düzenlenecek olan AMEX Sailing Regatta Göcek Cup‘ta yer alacağız.

Son olarak katılan ve derece alan tüm ekipleri ORION SAILING TEAM olarak kutlarız.

http://www.orionsailingteam.com/?p=688


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder