25 Eki 2009

bir jazz festivali daha...


İstanbul her sene zenginleşen bir sonbahar daha geçiriyor..konserler, bienal, filmekimi, Jazz & Blues festivalleri.. başta Akbank Jazz Festivali kapsamında İlhan Erşahin'den başka gidecek etkinlik arıyorduk.. İlhan Erşahin'i bile 1 ay sonra Erik Truffaz ile vereceği konseri göze alarak gözden çıkarmıştık.. "böyle yazmaya başlayınca bir eleştirmen veya jazz sever gibi devam edecek görünsemde.." jazz için geleceğe yatırım diyelim..
* * *
Amuraben; 'Hip-hop jenerasyonundan kusursuz bir caz müzisyeni' olarak nitelendirilen Amerikalı vokal Jose James'e gitmeye 2 haftada önceden karar vermişti.. biletler alınırken ona buna sormuş tabii.. ben de çevremdekilere, hiç geleceklerini tahmin etmediğim kişilere çağrıda bulundum..
* * * 
O, bu derken doğum günlerimizde bile yakalayamadığımız bir katılıma ulaştık öyle ki o gece Babylon lokale döndü.. dürüst olmak gerekirse 
geceden çıkarımlar;
Jazz için daha zamanımız var.. altyapıyı sağlam tutalım.. zararı yok.. şimdilik bildiklerimizle, sevdiklerimizle yola devam..
akılda kalanlar; Umut'un arabaya "The Dreamer" albümünün kasetini bile aldığını, Selo'nun favori parçasının B2 olduğunu.. Cemile'ye belli bir süre sonra bütün şarkıların aynı gelmesi.. Kale'yi bunalmaktan son anda kurtaran dj Yakuza ve İhan Erşahin performansı.. ve gece sonu Kulp'a geçiş... unutmadan bir de; jazzseverin tekinin (!) uyarıları..

-Hocam İlhan (Erşahin) da konuşuyor, O'na niye bişi demiyorsunuz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder